Waarom composiet?

Waarom composiet gebruiken als bouwmateriaal voor opslagsystemen? Composiet heeft een aantal eigenschappen die duidelijke voordelen bieden ten opzichte van traditionele materialen zoals beton, aluminium, staal en RVS.

Composiet is corrosiebestendig

Composiet roest of corrodeert niet zoals staal en andere metalen. Het is ondoordringbaar voor water, dampen en gassen en is bestand tegen de meeste chemicaliën. Waar nodig zijn verschillende soorten liners beschikbaar waardoor de composiet tank bestand is tegen het volledige scala van agressieve chemicaliën.

Composiet heeft een licht gewicht

Composiet is ongeveer 60-75 % lichter dan staal, maar het is vele malen sterker. De glas-harsverhouding levert een licht materiaal op dat een extreem hoge stijfheid en trekkracht heeft en hoge stortgewichten aan kan. Het lichtere gewicht vermindert bovendien de transport- en installatiekosten aanzienlijk. We maken de tank of silo volledig in onze fabriek, waardoor de installatietijd zeer kort kan blijven.

Composiet behoeft bijna geen onderhoud

Omdat composiet niet roest, hebben tanks of silo’s in composiet bijna geen onderhoud nodig, afgezien van conventionele reiniging. Door de UV-bestendige coating hebben de tanks en silo’s ook geen periodieke verfbeurt nodig en zijn ze goed bestand tegen de weersinvloeden.

Composiet is impactbestendig

In tegenstelling tot staal keert composiet, dankzij de geavanceerde elastische eigenschappen, terug naar zijn oorspronkelijke vorm na impact. Tests hebben aangetoond dat composiet bestand is tegen een grotere, botte, impact zonder blijvende vervorming.

Composiet-opslagsystemen vragen geen hoge installatiekosten

Composiet is licht waardoor een eenvoudige vrachtwagenkraan meestal volstaat voor het lossen en plaatsen. Zo kan aanzienlijk op de transport- en installatiekosten bespaard worden. Composiet vereist bovendien geen gespecialiseerde snij- of lasapparatuur en kan meestal worden geïnstalleerd met eenvoudig handgereedschap. De installatietijd is kort, omdat alles al in de fabriek is voorgeïnstalleerd.

Composiet is ongevoelig voor condens

Door de hoge thermische isolatiewaarde zijn composiet silo’s minder gevoelig voor condensvorming aan binnen- of buitenwand. Dit zorgt ervoor dat levensmiddelen en voer niet gaan rotten en dat bouwstoffen zoals cement niet verharden en klonteren in de silo. Zo wordt de productkwaliteit gewaarborgd en een perfecte productuitstroom gegarandeerd.

Waar vocht en condens het product aantast, hebben we aanvullende oplossingen om vochtvorming te voorkomen.

Composiet heeft uitstekende temperatuurprestaties

Composiet is bestand tegen continue temperaturen van 60-65 °C en dat terwijl de volledige structurele integriteit van de tank of silo gehandhaafd blijft.

Composiet heeft een vrije vormgeving

Composiet opslagsystemen, schouwen en leidingen worden op mallen geproduceerd en kunnen dus vervaardigd worden naar elke vorm of ontwerp. Daarnaast kan composiet handmatig in elke vorm worden geboetseerd en ook gedurende de levensduur aangepast. Nieuwe toepassingen voor composiet worden dagelijks ontwikkeld!