NIEUW: ONDERGRONDSE PEKELTANK

  • M.I.P. nv tanks en silos GVK polyester productie M.I.P. nv tanksysteem voor pekel
  • M.I.P. nv tanks en silos GVK polyester productie M.I.P. nv tanksysteem voor pekel
  • M.I.P. nv tanks en silos GVK polyester productie M.I.P. nv tanksysteem voor pekel
  • M.I.P. nv tanks en silos GVK polyester productie M.I.P. nv tanksysteem voor pekel

M.I.P. heeft een nieuwe ondergrondse pekeltank ontwikkeld die samen met de volledige pompkamer ondergronds kan worden geïnstalleerd. In dichtbevolkte gebieden biedt dit heel wat voordelen. Lokale besturen moeten namelijk geen bijkomende ruimte voorzien. Zowel de tank als het pompsysteem, inclusief de verluchting, zitten netjes onder de grond. Bovendien is het pompsysteem volledig geautomatiseerd. De chauffeur van de strooiwagen moet simpelweg boven de tank rijden en kan pekel tanken zoals hij benzine tankt. Ook terugpompen is mogelijk. Dit geïntegreerde tanksysteem voor pekel van M.I.P. laat een snelle, efficiënte en flexibele manier van werken toe.

Als leverancier van duurzame opslagsystemen is M.I.P. actief in de meest diverse sectoren over heel Europa. De eerste ondergrondse pekeltank installeerde M.I.P ondertussen in het Oostenrijkse Bosruck. Het gaat om een tank met een inhoud van 80 kubieke meter, maar andere afmetingen zijn uiteraard mogelijk. M.I.P. is per slot van rekening gespecialiseerd in hoogkwalitatief maatwerk. Van ontwerp over engineering tot plaatsing, M.I.P verzorgt het hele project.

EFFICIËNTER EN BETER VOOR HET MILIEU

Pekel is water verzadigd met 23,3 procent zout. Het natte mengsel biedt tal van voordelen tegenover droog strooizout. Zo werkt pekel veel effectiever in op het wegdek. Het moet niet ‘ingereden’ worden waardoor pekel veel geschikter is voor fietspaden en minder drukke wegen. Door de snelle hechting op het wegdek laat pekel bovendien ook preventief strooien toe. Het is dus efficiënter en ook sneller, want pekel is nat en verwaait niet. Dankzij deze eigenschap kan de strooiwagen snelheden tot 70 km/uur aanhouden. Bij strooizout is dat 40 km/uur. In een land met meer dan 1300 km aan autosnelwegen is de tijdswinst dan ook enorm. Omdat pekel uit 20 procent minder zoutbestaat is er ook nog eens een aanzienlijke milieuwinst. Het hoeft dus niet te verbazen dat in België en Nederland steeds meer overheden tijdens de winterdienstverlening overschakelen op pekel. Het is doeltreffender, milieuvriendelijker en goedkoper. En dankzij de nieuwe pekeltanks van M.I.P. is de benodigde ruimte beperkt.