M.I.P. levert een 40m³ bolle bodem GVK tank voor calciumchloride en GVK kappen

M.I.P. is begin 2017 in contact gekomen met een internationale producent van Inuline. Inuline kan worden toegepast om smakelijke, gezonde voedingsproducten te ontwikkelen. Naast vezelverrijking kan het worden gebruikt om suiker en vet te vervangen, terwijl het de smaak en het mondgevoel verbetert.

Deze producent zocht een alternatief voor hun stalen en RVS tanks, waarbij vermindering van onderhoudskosten en een langere levensduur van de tanks zeer belangrijk waren. Het contact resulteerde in een order voor een 40m³ bolle bodemtank (Kiwa gekeurd) voor de opslag van Calciumchloride.

Nadat de klant tevreden was over deze plaatsing, kwam hij al gauw terug met een nieuw vraagstuk, waarbij ze hoopte dat M.I.P. ze van dienst kon zijn. De bestaande stalen kappen van een wastrommel waren door corrosie volledig versleten. Samen met de klant heeft M.I.P. hiervoor een oplossing bedacht, zodat ook hiervoor nu composiet is gebruikt. Grote voordeel is dat het composiet geen last heeft van corrosie.

De contacten lopen op dit moment om ook de overige tanken in de loop van de jaren te vervangen voor composieten tanks. Dit geeft weer aan dat composiet in de industrie steeds bekender wordt, en dat klanten na het horen van de voordelen ten opzichte van stalen en RVS, tanks en silo’s in composiet (Glasvezel Versterkt Kunststof) aanschaft. Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan contact op met ons, wij komen graag langs om u te informeren.