M.I.P. BEHAALT WHG-CERTIFICAAT

M.I.P._nv-tanks_en silos-GVK-polyester-certificering-WHG-ZertifikatM.I.P. heeft voor haar activiteiten in Duitsland het WHG-certificaat binnengehaald. Dit bewijst dat M.I.P volgens TÜV NORD een expert is in de productie van tanks voor de opslag van gevaarlijke producten.

Als modern en hoogtechnologisch bedrijf is het milieu een belangrijk aandachtspunt voor M.I.P. Continu monitoren en evalueren wij de impact van onze activiteiten op het milieu. Daardoor kunnen wij gerichte toepassingen ontwikkelen om onze producten zo milieuvriendelijk te maken.

TÜV NORD heeft ons nu voor deze inspanningen beloond met het WHG-certificaat. Dit certificaat is vergelijkbaar met de milieunormen die bij ons in VLAREM II zijn vastgelegd. Maar dan strenger. Concreet betekent dit dat de tanks van M.I.P geschikt zijn voor de opslag van een grote hoeveelheid risicovolle producten. Met andere woorden onze tanks schermen de omgeving en het grondwater volledig af van de mogelijke milieugevaren.

‘Dit certificaat wordt niet zomaar aan iedereen gegeven’, zegt CEO Maikel Elst. ‘Het is echt een onderscheiding. Wij dragen dit certificaat dan ook met trots. Omwille van het milieu, maar ook omdat het op commercieel vlak heel wat opportuniteiten biedt. Duitsland is namelijk een belangrijke groeimarkt voor ons. En nu kunnen wij onze klanten een product aanbieden waarmee zij zelf makkelijker voldoen aan de strenge Duitse milieuwetgeving.’